Canisterapeutické zkoušky, 2.4.2011

04.04.2011 23:14

V sobotu 2.4.2011 jsme se já s Dancy a Honza s Cevinem zúčastnili canisterapeutických zkoušek pořádaných organizací Podané ruce (www.podaneruce.eu). Sešla se moc fajn parta příjemných lidí, jak na straně organizátorů a zkušební komise, tak na straně účastníků zkoušek. My jsme dělali opakovací zkoušky po dvou letech a proto jsme stihli vše za jeden den. Ti, kteří byli na zkouškách poprvé a současně se zkouškami absolvovali i seminář  o canisterapii, který se skládal z několika velmi zajímavých přednášek, pokračovali ještě druhý den, v neděli.

Jako obvykle dopadl z nás dvou na zkouškách lépe Honza s Cevinem, který udělal zkoušky na plný počet bodů a získal certifikát canisterapeut junior, který ho opravňuje realizovat canisterapii výhradně ve spolupráci s dospělým certifikovaným canisterapeutem. Velkou radost nám dělali celý den oba naši hafani, protože byli v cizím prostředí, mezi doposud neznámými psy a vše probíhalo v maximální pohodě a bez jakéhokoliv náznaku sebemenšího konfliktu s ostatními psy. Dancy se skamarádila s další fenkou amerického stafordšírského teriéra a krásně se spolu vylítali po louce a pohráli si spolu. Jsme moc rádi, že psi, jejichž předci se v minulosti používali k psím zápasům, mohou dnes být v pohodě mezi jinými psy a užívat si s nimi různé aktivity.

Velký dík patří celé organizaci Podané ruce za výborně zorganizované zkoušky, jejichž úroveň stále stoupá a to jak po stránce organizační, tak výcvikářské. Jmenovitě především Monice Olbrechtové, Heleně Fejkusové, Irině Tkačové a přítomným členkám zkušební komise. Díky, bylo to moc prima a těšíme se na další společné akce.

První fotografie jsou k dispozici zde: www.facebook.com/album.php?fbid=181989631847685&id=151045044942144&aid=42510

Postupně přidám odkazy na další fotografie.

Zpět